TA’LIM VA BILIMLARNI O‘ZLASHTIRISHNI BOSHQARISH MUAMMOLARI HAMDA IMKONIYATLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy davrda ta’lim-tarbiya tizimini samarali boshqarish ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotning asosiy omiliga aylangan. Ushbu maqolada ta’limni boshqarish va bilimlarni o‘zlashtirish jarayonidagi asosiy muammolar (resurslar etishmasligi, raqamli texnologiyalarning notekis tatbiqi, malakali kadrlar yetishmovchiligi) hamda ularni bartaraf etish imkoniyatlari (sun’iy intellekt, masofaviy ta’lim platformalari, innovatsion pedagogik usullar) tahlil qilinadi. Tadqiqotda ilmiy adabiyotlar, statistik ma’lumotlar va xalqaro tajribalar qiyosiy tahlil usuli asosida o‘rganilgan. Natijalarda ta’lim sohasidagi muammolarning murakkabligi va ularga yechimlar sifatida texnologik yangiliklar, siyosiy islohotlar va xalqaro hamkorlikning ahamiyati ta’kidlangan. Maqola ta’lim takomillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.