«19-SON BHXS – XODIMLAR DAROMADLARI» STANDARTI AMALIYOTDA QO‘LLANILISHINING DOLZARB MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
19-son BHXS (Xodimlar daromadlari) standartining asosiy maqsadi buxgalteriya hisobida xodimlarga to‘lanadigan barcha daromadlarni aniq, ishonchli va solishtiriladigan tarzda aks ettirishdan iborat. Ushbu standart ish beruvchining xodimlarga xizmatlari evaziga to‘laydigan barcha to‘lovlarini, jumladan, ish haqi, bonuslar, nafaqalar va ijtimoiy to‘lovlarni o‘z ichiga oladi. Bu to‘lovlar turli shakllarda bo‘lishi mumkin, ammo ularning barchasi moliyaviy hisobotlarda yasalgan qoidalar asosida tan olinishi lozim.