STARTAP LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Startaplar, ya’ni yangi va innovatsion biznes g‘oyalari asosida tashkil etilgan kompaniyalar, dunyo bo‘yicha iqtisodiy va texnologik rivojlanishning ajralmas qismi bo‘lib qolmoqda. Ular, odatda, yuqori risk va yuqori rentabellik imkoniyatlari bilan ajralib turadi. Shuningdek, startaplarni moliyalashtirish an'anaviy bizneslardan farq qiladi, chunki ularning faoliyati tez o‘zgaruvchan va nomuvofiqliklar ko‘p. Bu maqolada startap loyihalarini moliyalashtirishning o‘ziga xos xususiyatlari haqida batafsil ma’lumot beramiz