TA’LIM JARAYONIDA HAMKORLIK PEDAGOGIKASINING QO‘LLANILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida hamkorlik pedagogikasining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Hamkorlik pedagogikasi o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasida o‘zaro hamkorlikka asoslangan ta’limiy faoliyatni tashkil etish jarayonini anglatadi. Unda bilimlarni birgalikda egallash, o‘zaro yordam va jamoaviy ishlash orqali ta’lim samaradorligini oshirishga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqotda hamkorlik pedagogikasining asosiy tamoyillari – o‘zaro ishonch, tenglik, mas’uliyat va faol muloqotning ta’lim jarayonidagi ahamiyati ochib beriladi.