DORI VOSITALARINI YUZAVIY XROMOTOGRAFIYA USULIDA ANIQLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yupqa qatlam xromatografiyasi (YuQX) usuli yuqori sеzgirlikka ega bo`lib, hozirgi vaqtda eng oddiyligi, tеz bajarilishi, iqtisodiy jihatdan bir qancha  afzalligi tufayli farmatsеvtika sohasida ko`p foydalanib kelinmoqda. Xromotografiya usuli moddalarni ajratish- konsentrlash, ularni chinligini aniqlashda katta ahamiyatga ega.