ГЕМОРРАГИК ИНСУЛЬТЛАРДА АСОРАТЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИ ВА УЛАРНИНГ ЭРТА РЕАБИЛИТАЦИЯ ЖАРАЁНИГА ТАЪСИРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ишемик инсульт ўткир даврида қандли диабет фонидаги  80 нафар ва қандли диабет аниқланмаган 70 нафар беморлар текширилиб эрта реабилитация тадбирлари ўтказилди ва  40  нафар ишемик инсульт қандли диабет фонидаги эрта реабилитация тадбирлари ўтказилмаган беморлар текширувдан ўтказилди. Барча беморлар субъектив, объектив, клинико-инструментал   текширувлардан  ўтказилиб қандли диабет билан оғриган беморларда қандли диабет асоратлари учраш кўрсаткичлари ўрганилди ва диабет кузатилмаган гуруҳларда  эрта раебилитация жараёни самарадорлигига таъсири  ўрганилди.