OITS HOZIRGI KUNDAGI GLOBAL MUAMMOLARDAN BIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
OITS (Orttirilgan immun tanqisligi sindromi) bugungi kunda global sog‘liqni saqlash tizimi oldida turgan eng dolzarb muammolardan biri hisoblanadi. Kasallik OIV — inson immun tanqisligi virusi bilan zararlanish natijasida rivojlanib, immun tizimning chuqur yetishmovchiligiga olib keladi. Ushbu maqolada OITSning global miqyosdagi tarqalishi, epidemiologik holati, patogenezi, yuqish yo‘llari, diagnostikasi, davolash va profilaktika choralarining ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, kasallikning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari va zamonaviy tibbiyotdagi yondashuvlar yoritiladi.