“YOSH BOLALARDA PSIXODIAGNOSTIKA: RIVOJLANISH VA XULQ-ATVORNI BAHOLASH METODLARI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yosh bolalarda psixodiagnostikaning ahamiyati, testlarning turlari va ularning rivojlanishdagi roli tahlil qilinadi. Testlar bolalarning kognitiv, hissiy va ijtimoiy rivojlanishini baholash, xulq-atvorini aniqlash va individual tarbiyaviy strategiyalar ishlab chiqishga imkon beradi. Shu orqali pedagoglar va otaonalar bolalarning rivojlanish sur’atini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha tavsiyalar oladi.