,,O’ZBEKISTONDA TIBBIYOT TARIXINING BOSQICHLARI:QADIMGI DAVRLARDAN ZAMONIMIZGACHA” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda tibbiyot fanining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Qadimgi davrlardan boshlab xalq tabobati, dorivor o‘simliklardan foydalanish an’analari hamda Abu Ali ibn Sino singari allomalar ilmiy merosi o‘rganilgan. Mustaqillik yillarida tibbiyot tizimining modernizatsiyasi, sog‘liqni saqlash sohasidagi islohotlar va zamonaviy texnologiyalarning joriy etilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda tibbiyot tarixining uzviy davomiyligi va bugungi kunda uning xalq salomatligini ta’minlashdagi ahamiyatini yoritadi.