“O‘SMIRLAR PSIXODIAGNOSTIKASI: XULQ-ATVOR VA EMOTSIONAL RIVOJLANISHNI BAHOLASH” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlar psixodiagnostikasining ahamiyati, testlarning turlari va ularning rivojlanishdagi roli tahlil qilinadi. Testlar o‘smirlarning kognitiv, hissiy va ijtimoiy rivojlanishini baholash, xulq-atvorini aniqlash va individual tarbiyaviy strategiyalar ishlab chiqishga imkon beradi. Shu orqali pedagoglar va otaonalar o‘smirlarning rivojlanish sur’atini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha tavsiyalar oladi.