ARAB TILI GRAMMATIKASIGA KIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada arab tili grammatikasining ikki asosiy yo‘nalishlari – nahv va sarf haqida umumiy ma`lumot beriladi. Arab grammatikasi so‘zlarning tuzilishi, gapning shakillanishi e’rob kabi qoidalarini o‘rgatib, matnlarni aniq va tushunarli talqin qilishga yordam beradi. Maqolada, shuningdek, arab tilining ilm, ta’lim va madaniy sohalardagi ahamiyati yoritilib, grammatikani puxta bilish tilni chuqur o‘rganishning muhim bosqichi ekani ta’kidlanadi.