OILA PSIXOLOGIYASINING ASOSIY TUSHUNCHALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola oilaviy hayot psixologiyasining jamiyatdagi ahamiyati va oilaning ijtimoiy funktsiyalari haqida tadqiqotlarga asoslangan holda oila psixologiyasi ahamiyati haqida ma’lumotlar keltirib o’tilgan. Oila psixologiyasining asosiy tushunchalari hozirgi zamon oilalarining tipologiyasi va funksiyalarini tahlil qilishga bag‘ishlangan tadqiqotlarni jamlagan holda tadqiqotlarni amalga oshirib kelmoqdamiz. Shu bilan birgalikda maqolada oilalarning funktsional imkoniyatlariga ko‘ra psixologik darajalari hamda noto‘liq oilalar shakllanishining o‘ziga xos ko‘rinishlariga ham to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek, oila psixologiyasi bo’yicha tadqiqotlar olib borilgan metodikalarga asoslangan holda psixologik yondashuvga asoslangan holda tadqiqot natijalari keltirib o’tilgan.