BOSHLANGʻICH TAʼLIM OʻQITUVCHISINING BOLALAR TEMPERAMENTINI BILISHI VA UNI TAʼLIM JARAYONIDA HISOBGA OLISH MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada boshlangʻich taʼlim oʻqituvchisining pedagogik faoliyatida o‘quvchilar temperamentini bilish va hisobga olishning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Temperament tushunchasi, uning turlari, boshlangʻich sinf o‘quvchilarining psixologik xususiyatlariga taʼsiri hamda taʼlim-tarbiya jarayonida individual yondashuvni amalga oshirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.