ХУЛҚ-АТВОРНИНГ ПСИХОФИЗОЛОГИК АСОСИ ОНГ ТАРАҚҚИЁТИ ВА ОНГСИЗЛИК (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада инсон хулқ-атворининг психофизиологик асослари, онгнинг шаклланиш жараёни ва онгсизлик ҳодисасининг инсон психик ҳаётидаги ўрни илмий нуқтаи назардан таҳлил қилинади. Асарда марказий асаб тизими фаолияти, нейрофизиологик механизмлар ва психик жараёнларнинг ўзаро боғлиқлиги ёритилиб, уларнинг хулқ-атворни бошқаришдаги роли изоҳланади.