O‘ZBEK TILI – O‘ZBEK MADANIYATINING SHAKLI SIFATIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Til har bir millatning eng muhim ma’naviy boyligi, uning tarixiy xotirasi va madaniyati mujassam bo‘lgan bebaho hodisadir. O‘zbek tili ham ana shunday ulug‘ ne’mat bo‘lib, xalqimizning qadimiy dunyoqarashi, urf-odatlari, ma’naviy qadriyatlari va hayot falsafasini o‘zida mujassam etadi. Til nafaqat aloqa vositasi, balki o‘zbek xalqining ruhiy qiyofasi, milliy tafakkuri va madaniy merosining asosiy ko‘rinishidir. Maqolada o‘zbek tilining xalqi va madaniyati uchun qay darajada muhim omil ekanligi ilmiy asoslar bilan ochib berilgan.