SUN'IY INTELEKTNING KUNDALIK HAYOTIMIZDA QO‘LLANILISHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqotda zamonaviy raqamli transformatsiya jarayonida sun’iy intelektning kundalik hayotga kirib borishi, uning inson faoliyatini optimallashtirish va avtomatlashtirishdagi roli ilmiy asosda tahlil qilindi. SI texnologiyalarining samaradorligi, ijtimoiy-psixologik ta’siri va xavfsizlik muammolari o‘rganilib, ularning barqaror rivoji uchun zarur bo‘lgan axloqiy va huquqiy chora-tadbirlar muhokama qilindi. Natijalar SIning inson manfaatlariga xizmat qiluvchi ishonchli va mas’uliyatli raqamli tizimlarni yaratishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.