TARJIMASHUNOSLIK TARIXI VA RIVOJLANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XX–XXI asrlarda tarjimachilikning rivojlanish jarayonlari, tarjima nazariyasining shakllanishi, texnologiyalarning tarjima amaliyotiga ta’siri, mashina tarjimasining zamonaviy qo‘llanilishi hamda globalizatsiya sharoitida tarjimon kasbining o‘zgarishi yoritiladi. Tadqiqotda tarixiy tahlil, ilmiy yondashuvlar va zamonaviy innovatsion tendensiyalar asosida tarjima sohasining bugungi holati va istiqbollari ko‘rib chiqilgan.