O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIM TIZIMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida ta’lim tizimining  huquqiy asoslari, tuzilishi va rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan. Ta’lim tizimining uzluksizligi tamoyiliga asoslangan holda maktabgacha, umumiy oʻrta, o‘rta maxsus va professional hamda oliy ta’lim bosqichlarining mazmuni ochib berilgan. Shuningdek, ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan islohotlar, davlat ta’lim standartlari va zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ahamiyati tahlil qilingan. Ta’lim tizimining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va raqobatbardosh kadrlar  tayyorlashdagi ahamiyatini yoritishga xizmat qiladi.maqolada ta’lim sifatini  oshirishga qaratilgan islohotlar va va davlat dasturlarining ahamiyati yoritilgan.  Ta’lim tizimining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, raqobatbardosh, bilimli va  ma’naviy yetuk kadrlar tayyorlashdagi ahamiyati ko’rsatilgan.