DARS -TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING ASOSIY SHAKLI . DARS TURLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada darsning ta’lim jarayonidagi o‘rni, uning mazmuni, vazifalari va tashkiliy xususiyatlari yoritilgan. Dars ta’limning asosiy va markaziy shakli bo‘lib, o‘quvchilarga bilim berish, ko‘nikma va malakalarni shakllantirish, hamda ularni mustahkamlash jarayonini tizimli tarzda amalga oshiradi. Matnda darsning maqsadli faoliyati, rejalashtirilganligi, nazorat va baholashning ahamiyati, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro faoliyatning interaktivligi kabi jihatlar batafsil bayon etiladi. Shuningdek, darsning turlari (yangi bilim berish, mustahkamlash, nazorat, aralash darslar) hamda ularning tuzilishi haqida ma’lumot berilgan. Maqola darsning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyatini ko‘rsatib, uni to‘g‘ri tashkil etishning pedagogik jihatlarini yoritadi.