SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI TALAFFUZ TAHLILINING INGLIZ TILI FONETIKASINI O‘RGANISHGA TA’SIRI: O‘ZBEK EFL O‘QUVCHILARI MISOLIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) asosida ishlovchi talaffuz tahlil vositalarining O‘zbek EFL o‘quvchilarining ingliz tili fonetik ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqot 4 haftalik eksperiment asosida olib borildi va AI vositalari o‘quvchilarning talaffuz xatolarini aniqlash, real vaqtli tahlil qilish va individual fikr-mulohaza taqdim etishda samarali ekanligi aniqlandi. Natijalar AI yordamida talaffuz o‘rganish jarayoni an’anaviy metodlardagiga nisbatan tezroq va aniqroq kechishini ko‘rsatdi.