ROMASHKA O’SIMLIGI. MATRICARIA CHAMOMILLA. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Romashka (Matricaria chamomilla) — Murakkabguldoshlar oilasiga mansub, oq yaproqli va sariq o'zakli xushbo'y o'simlik. U tibbiyotda keng qo'llaniladi. Asosan tinchlantiruvchi, yallig'lanishga qarshi va antiseptik xususiyatlari bilan mashhur. Ko'pincha choy tayyorlashda, shuningdek, terini parvarishlash uchun kosmetika mahsulotlari tarkibida ishlatiladi. Bu o'simlik stressni kamaytirish va uyquni yaxshilashda samarali hisoblanadi.