VATANPARVARLIK HISSINING SHAKLLLANISHIDA PSIXOLOGIK OMILLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada vatanparvarlik hissining shakllanish jarayoniga ta’sir etuvchi psixologik omillar keng yoritiladi. Shaxs ongida milliy g‘urur, fuqarolik mas’uliyati, ijtimoiy identifikatsiya va motivatsion omillarning vujudga kelish mexanizmlari ilmiy manbalar asosida tahlil etiladi. Vatanparvarlikning psixologik ildizlari, oilaviy tarbiya, ta’lim muhitining roli, yoshlarning emotsional-intellektual rivojlanishi bilan bog‘liq omillar chuqur ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy axborot makonining ta’siri, media vositalari orqali shakllanadigan qadriyatlar, jamiyatda ustuvor bo‘lgan ma’naviy mezonlarning individ ongida aks etishi ilmiy-nazariy asosda yoritilgan.