LIZING MUOMILALARI HISOBI VA UNING BIZNES FAOLIYATIDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada lizing muomalalarining iqtisodiy mohiyati, turlari va buxgalteriya hisobida aks ettirilishi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda moliyaviy va operativ lizingning korxona faoliyatidagi roli, moliyaviy resurslardan samarali foydalanish va moliyaviy hisobotlarda to‘g‘ri aks ettirish zarurati yoritilgan. Shuningdek, lizing muomalalarini hisobga olishda uchraydigan amaliy muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari biznes asoslari fanini o‘qitishda o‘quvuslubiy manba sifatida ham foydali.