ATROF MUHIT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu akademik maqola atrof muhit tushunchasining dolzarbligini chuqur tahlil qiladi va uning ta'rifi, asosiy komponentlari hamda ekologik tizimlarning strukturasi bo'yicha keng qamrovli ma'lumot beradi. Maqolada global ekologik muammolarning sabablari, mexanizmlari va oqibatlari, shuningdek, inson faoliyatining atrof muhitga ta'siri batafsil ko'rib chiqiladi. Barqaror rivojlanish tamoyillari asosida atrof muhitni muhofaza qilish strategiyalari, nazariy va amaliy yondashuvlar muhokama qilinadi. Ekologik siyosatning huquqiy asoslari, milliy va xalqaro darajadagi jamiyatning roli tahlil qilinib, kelajak istiqbollari va zarur choralar yuzasidan xulosalar taqdim etiladi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlar va statistik ma'lumotlarga asoslanib, ekologik inqirozning oldini olish va barqaror kelajakni ta'minlash yo'llari ko'rsatiladi.