ATROF MUHITNI ASRASH HAR BIR INSONNING BURCHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola "Atrof muhitni asrash har bir insonning burchi" g'oyasini chuqur tahlil qilib, ekologik mas'uliyatning falsafiy, axloqiy va ilmiy asoslarini yoritadi. Maqolada global va mahalliy ekologik muammolar, jumladan, Orol dengizi fojiasi va O'zbekistondagi boshqa tahdidlar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, har bir shaxs va jamoaning atrof-muhitni muhofaza qilishdagi amaliy hissasi, davlat siyosati, milliy qonunchilik va xalqaro hamkorlikning ahamiyati tahlil etiladi. Barqaror kelajakni ta'minlashda ekologik ta'lim, "yashil" iqtisodiyot va innovatsion yechimlarning o'rni alohida ta'kidlanadi. Maqola atrof-muhitni asrash nafaqat ijtimoiy majburiyat, balki insoniyatning kelajak avlodlar oldidagi universal burchi ekanligini ta'kidlab, umumiy sa'y-harakatlar orqali ekologik xavfsizlikka erishish mumkinligini xulosa qiladi.