PYTHON DASTURLASH TILIDA PROPERTY MEXANIZMI ORQALI GETTER VA SETTER METODLARINI MUSTAQIL YOZISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy dasturiy ta’minot ishlab chiqish jarayonida obyektga yo‘naltirilgan dasturlash paradigmasi dasturiy tizimlarning modulliligi, kengaytiriluvchanligi va barqarorligini ta’minlovchi muhim nazariy asoslardan biri hisoblanadi. Mazkur paradigma doirasida inkapsulyatsiya tamoyili obyektlarning ichki holatini himoyalash, atributlar va metodlar ustidan nazoratni kuchaytirish hamda tashqi muhit bilan o‘zaro aloqani qat’iy belgilangan interfeyslar orqali amalga oshirish imkonini beradi. Python dasturlash tili ushbu tamoyilni samarali tatbiq etish uchun property mexanizmini taqdim etadi.