DEVELOPING CRITICAL THINKING IN STUDENTS (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tanqidiy fikrlashning mazmuni,asosiy tamoyillari uni ta’lim jarayonida qo’llashning ahamiyati yoritiladi.Tanqidiy fikrlashning tahlil qilish ,taqqoslash,savоl  berish,dalillarni baholash va mantiqiy xulosa chiqarish  kabi asosiy jarayonlari o’quvchi shaxsini rivojlantirishdagi o’rni bilan birga izohlanadi.Maqola tanqidiy fikrlashning o’quvchilarning mustaqil qarоr qabul qilish ,fikir yuritish va muammalarni hal qilish ko’nlikmalarini shakllantirishdagi  rolini ochib beradi.Ushbu jarayon yoshlarning kelajakdagi kasbiy va ijtimoiy hayotga tayyorlasnishida muhim оmil bo’lib xizmat qilishini ta’kidlanadi.Shuningdek, maqola