BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI VA UNDAN FOYDALANISH YOʻLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada blokcheyn texnologiyasining mohiyati, ishlash tamoyillari hamda uning turli sohalarda qoʻllanilish imkoniyatlari yoritilgan. Blokcheyn markazlashmagan maʼlumotlar bazasi sifatida xavfsizlik, shaffoflik va ishonchlilikni taʼminlaydi. Maqolada moliya, taʼlim, sogʻliqni saqlash, davlat xizmatlari va raqamli iqtisodiyotda blokcheyn texnologiyasidan foydalanish istiqbollari tahlil qilinadi.