MAKTAB BOLALARIDA PARAZITAR KASALLIKLARNING PROFILAKTIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada maktab yoshidagi bolalar orasida keng tarqalgan parazitar kasalliklar, ularning kelib chiqish sabablari, yuqish yoʻllari hamda oldini olish (profilaktika) choralari keng yoritilgan. Bolalar organizmining parazitlarga nisbatan sezgirligi, gigiyenik ko‘nikmalarning yetarli darajada shakllanmaganligi ushbu kasalliklarning tez-tez uchrashiga sabab bo‘ladi. Maqolada maktab, oila va tibbiyot muassasalarining hamkorligi orqali parazitar kasalliklarning oldini olish yo‘llari ilmiy asosda tahlil qilingan.