EVRILISHDAN BEGONALASHUVGACHA: ODAM VA JAMIYAT MUNOSABATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda Frans Kafka va Alber Kamyu asarlari misolida inson va jamiyat o‘rtasidagi murakkab munosabatlar yoritilgan. “Evrilish” va “Begona” asarlaridagi bosh qahramonlar – Gregor Zamza va Merso timsolida insonning jamiyatdan begonalashuvi, yolg‘izligi va ichki iztiroblari ko‘rsatib beriladi. Mualliflar insonning tashqi ko‘rinishi yoki ruhiy holati jamiyatga mos kelmaganda, uni rad etilishi g‘oyasini ilgari suradilar. Tezisda adabiyot orqali insonning ma’naviy holati, o‘zligini anglash jarayoni va zamonaviy hayotdagi begonalashuv muammosi tahlil qilinadi.