TIRIK EKANMAN, DEMAK MA’SULMAN (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Absurdizm va Ekzistensializm tushunchalarining eng yorqin namunalari hisoblangan Albert Kamyuning “Begona” va Samuel Bekketning “Godoni kutib” asari ostida bir nechta tahlillar qilingan. Bu ikkala asar orqali ushbu maqolada  insonning kutuvi  bevosita hayotdagi absurd tabiat anchagina keng ochib berilgan. Hayotdan maqsadsiz, hayotning mazmunidan bexabar yashayotgan Merso obrazi va umidini uzmasdan Godo nomli obrazni kutayotgan Vladimir va Estragon qahramonlari orqali kutgan ishi sodir bo‘lgandan so‘ng, lekin hayotida nima sodir bo‘lishidan bexabar ekanligi va nima uchun yashayotganligini his qilmayotgan insonlar  haqida so‘z yuritilgan. Mazkur maqolada shu obrazlar tahlil qilinarkan, real hayotda qanchalik ahamiyatli ekanligi to‘g‘risida biroz o‘rganib chiqilgan.