MEDIA YANGILIKLAR SARLAVHALARIDA PRAGMATIKA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada media yangiliklari sarlavhalarida hissiylashtirish (emotionalization) va pragmatika hodisalari tahlil qilingan. Shuningdek, ingliz va o‘zbek nashrlarining sarlavhalari lingvistik, stilistik va pragmatik jihatdan solishtirilib, emotsional ifodaning o‘ziga xos usullari aniqlangan. Tadqiqot davomida so‘roq, undov shakllari, kuchaytiruvchi so‘zlar, metaforik birliklar va ijtimoiy qiziqish uyg‘otuvchi so‘z birikmalarining roli tahlil qilingan.