ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОН ГЕНДЕР ТЕНГЛИК МАСАЛАCИНИНГ ИЛМ ФАН ВА ТАЪЛИМ СОҲАЛАРИДА АКС ЭТИШИ. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақолада “гендер тенглик” тушунчасининг мазмун - моҳияти очиб берилган бўлиб, Ўзбекистонда гендер тенгликка эришишнинг ҳуқуқий асослари яратилиши ҳамда илм-фан, таълим сохасида хотинқизларнинг ролини ошириш борасида қилинаётган амалий ишлар хусусида фикр мулоҳазалар юритилган.