O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIMNI MODERNIZATSIYALASH SHAROITIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY FIKRLASHINI RAG‘BATLANTIRISH UCHUN INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
maqolada raqamli vositalar, o‘yinlashtirish, robototexnika va interaktiv platformalarning sinfda ijodiy yondashuvni, o‘rganishga bo‘lgan qiziqishni va ijobiy muhitni shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistondagi ta’lim islohotlari doirasida texnologiyalarni tarbiya jarayoniga singdirish, hamkorlikdagi faoliyatni tashkil etish va kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning yosh xususiyatlarini inobatga olishga alohida e’tibor qaratilgan.