INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA NUTQ MADANIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillarida nutq madaniyati tushunchasi, uning shakllanish omillari hamda madaniy qadriyatlarning muloqot jarayoniga ta’siri qiyosiy tahlil qilingan. Nutq madaniyati faqatgina  til vositalarining to‘g‘ri qo‘llanishigina emas, balki ijtimoiy muhitga mos tarzda fikrni ifodalash madaniyatini ham o‘z ichiga oladi. Ingliz madaniyatida individualizm va aniqlik ustun bo‘lsa, o‘zbek madaniyatida kollektivlik, hurmat, muomala yumshoqligi va ma’naviy qadriyatlarga tayangan muloqot shakllangan. Tadqiqot o‘zbek va ingliz nutq uslublarini qiyoslash orqali madaniyatlararo muloqotda uchrashi mumkin bo‘lgan tushunmovchilikni oldini olishga yordam beradi.