YAKUN ASLIDA BOSHLANISH NUQTASIDIR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola inson orzularining zulmat bilan to‘qnashuvi, muhabbat, boylik va taqdir o‘rtasidagi keskin ziddiyatni yoritadi.  “Tun Zulmati” — inson ruhiyatining eng yashirin burchaklarini ochib beruvchi, muhabbat va ambitsiyaning so‘nmas zulmatga aylanib ketishini tasvirlagan hayratlanarli psixologik roman. Asar bosh qahramoni Maykl Rojers — oddiy ishchi tabaqadan chiqqan, ammo katta orzulari bilan yashovchi yigitning harakatlari va undan keyingi holatlar ochib berilgan.