DUNYONING ISHLARI ASARIDA ONA OBRAZI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ona obrazining jamiyatdagi va badiiy adabiyotdagi o‘rni turli xil janrlarda ushbu obrazning shakllanish xususiyatlari  O‘tkir Hoshimovning ,, Dunyoning ishlari “ asari asosida badiiy jihatdan tahlil qilingan. O‘tkir Hoshimovning asarlarida ona obrazi orqali ijtimoiy jamiyatda onaning, ayolning o‘rni , uning ichki kechinmalari, tashqi omillarning ta’sirini o‘rganadi. Zero, dunyoning ishlari ichra eng buyuk ish onalikdir.