KICHIK BIZNESLAR UCHUN ELEKTRON TIJORATGA O‘TISHNING IQTISODIY MODELI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada kichik biznes subyektlarining elektron tijorat tizimiga o‘tish jarayoni va ushbu jarayonning iqtisodiy modeli tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyot sharoitida elektron tijorat kichik biznes uchun bozorlarni kengaytirish, xarajatlarni kamaytirish va raqobatbardoshlikni oshirishning muhim omili sifatida namoyon bo‘lmoqda. Maqolada elektron tijoratga o‘tishning iqtisodiy asoslari, investitsiya xarajatlari, daromad manbalari, xarajatlar tuzilmasi hamda iqtisodiy samaradorlik ko‘rsatkichlari yoritilgan. Shuningdek, kichik biznes uchun elektron tijoratning afzalliklari va muammolari tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar berilgan.