PROFESSIONAL TA'LIM JARAYONIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI VA QO'LLANILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ta’limdagi innovatsion texnologiyalar ta’limni tartibga solish, uni to’g’ri yo’nalishga yo’naltirish imkonini beradi. Odamlar har doim noma’lum va yangi narsalardan qo’rqib ketishgan, ular har qanday o’zgarishlarga salbiy munosabatda bo’lishadi. Ommaviy ongda mavjud bo’lgan, odatiy turmush tarziga ta’sir qiluvchi stereotiplar og’riqli hodisalarga olib keladi, ta’limning barcha turlarini yangilashga to’sqinlik qiladi. Odamlarning zamonaviy ta’limdagi yangiliklarni qabul qilishni istamasligining sababi qulaylik, xavfsizlik va o’zini o’zi tasdiqlash uchun hayotiy ehtiyojlarni blokirovka qilishdadir. Hamma ham nazariyani qayta o’rganish, imtihon topshirish, fikrini o’zgartirish, shaxsiy vaqt va pul sarflashga tayyor emas. Yangilash jarayoni boshlangandan so’ng, uni faqat maxsus texnikalar yordamida to’xtatish mumkin.