IOTdan foydalangan holda aqilli shaxarlarda energiyani boshqarish tizimini ishlab chiqish va joriy etish (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
IoT texnologiyalari yordamida aqlli shaharlarda energiya resurslarini samarali boshqarish tizimini ishlab chiqish va amaliyotga joriy etish masalalari keng tahlil qilingan. Shaharlarda aholi sonining ortishi, sanoat va transport tizimlarining kengayishi, energiya resurslariga bo‘lgan talabning keskin oshishi shahar infratuzilmasida energiya boshqaruvini samarali tashkil etishni dolzarb vazifaga aylantiradi.