ABDURAUF FITRATNING “HIND SAYYOHI BAYONOTI” ASARIDA O‘QUVCHILARDA TADBIRKORLIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH G’OYALARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada jadid ma’rifatparvar pedagogi Abdurauf Fitratning asarlarida mehnat, hunar tanlash, tashabbuskorlik, o‘quvchi yoshlarda tadbirkorlik ko‘nikmalarini shakllantirishga doir fikrlari o‘rganilib tahlil qilingan. Jumladan “Hind sayyohi bayonoti”, asarlaridagi   fikrlarning zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiya qilinishi orqali o‘quvchilarda iqtisodiy tafakkur, mustaqil qaror qabul qilish va tashabbuskorlikni rivojlantirish imkoniyatlari asoslab beriladi.