NEFT QAZIB OLISH SAMARADORLIGINI ISHIRISH CHORA TADBIRLARINI ISHLAB CHIQISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy ishda O‘zbekistonda neft qazib olish samaradorligini oshirish bo‘yicha chora-tadbirlar ishlab chiqish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda neft qazib olish jarayonlarida texnologik samaradorlikni oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish va energetik resurslardan oqilona foydalanish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, mavjud ishlab chiqarish tizimlarini modernizatsiya qilish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va atrof-muhitga ta’sirni kamaytirish bo‘yicha ilmiyamaliy tavsiyalar beriladi. Ish natijalariga ko‘ra, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish chora-tadbirlari nafaqat iqtisodiy rentabellikni, balki ekologik barqarorlikni ham ta’minlashga xizmat qiladi.