QON HUJAYRALARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada qon hujayralarining turli turlari, ularning vazifalari, tuzilishi va organizmdagi ahamiyati tahlil qilingan. Qon hujayralari organizmdagi muhim biologik jarayonlarni boshqarishda muhim rol o'ynaydi. Ularning asosiy turlari — eritrotsitlar, leykotsitlar va trombotsitlar — har biri o'zining alohida vazifalariga ega bo'lib, organizmni turli kasalliklar va zararlardan himoya qilishga yordam beradi. Maqolada qon hujayralarining patologik holatlari, ularning tahlil qilish usullari va klinik ahamiyati ham ko'rib chiqilgan.