IJTIMOIY TARMOQLARNING INSON PSIXOLOGIYASIGA TA`SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy jamiyatdagi keng qo‘llanilishi va uning inson psixologiyasiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida dopamin mukofot tizimi, ijtimoiy taqqoslash, raqamli qaramlik, stress va emotsional bosim kabi omillar ilmiy manbalar asosida o‘rganildi. Ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy jihatlari sifatida muloqot imkoniyatining kengayishi, axborot almashinuvi va kreativ faoliyatning rivojlanishi yoritildi. Maqola ijtimoiy tarmoqlardan ongli va me’yorida foydalanish zarurligini ta’kidlaydi.