" ERKIN VOHIDOV IJODINING OʻZBEK ADABIY TAFAKKURIDAGI OʻRNI" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola atoqli oʻzbek shoiri Erkin Vohidov ijodining oʻzbek adabiy tafakkurida tutgan oʻrni va ahamiyatini koʻrib chiqadi. Maqolada shoirning milliy ruhni uygʻotuvchi sheʼriyati, falsafiy teranligi, insonparvar gʻoyalari, klassik anʼanalar va zamonaviylikni uygʻunlashtirish mahorati tahlil qilinadi. Vohidov ijodining oʻzbek adabiyotining rivojlanishi, milliy oʻzlikni anglash va umuminsoniy qadriyatlarni targʻib qilishdagi roli yoritiladi.