O‘ZBEK TILIDA MAISHIY TURMUSHGA OID DIALEKTAL BIRLIKLARNING AREAL XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilining Obodon, Jaloyir, Shaldiroq, Hurlik va Oynako‘l hududiy shevalarida uchraydigan maishiy turmush, kiyim-kechak, uy-ro‘zg‘or buyumlari hamda oziq-ovqat nomlariga oid dialektal birliklar areal lingvistika nuqtayi nazaridan batafsil tahlil qilinadi. Dialektal birliklarning hududiy tarqalishi jadval asosida yoritilib, ularning fonetik, leksik va qisman semantik xususiyatlari ochib beriladi.