FRAZEOLOGIYA FANINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA ZAMONAVIY LINGVISTIKADAGI O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada frazeologiya fani rivojlanishining asosiy bosqichlari va uning zamonaviy lingvistikadagi o‘rni tahlil qilinadi. Frazeologiya tilshunoslikning muhim bo‘limlaridan bo‘lib, tildagi barqaror birikmalar va ularning madaniyat va kontekstni aks ettirishdagi ahamiyatini o‘rganadi. Maqolada turli davrlarning frazeologik ta’limoti, uning o‘zgarishlari va zamonaviy frazeologik tadqiqotlaridagi yuksak o‘rni haqida ma’lumot beriladi.