SEZGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sezgi — atrof-muhitdan kelayotgan ma'lumotlarni (stimullarni) hissiy a'zolarimiz orqali qabul qilish, tashkil etish, talqin qilish va tushunish jarayonidir. Bu jarayon shunchaki ma'lumotni passiv qabul qilishdan ko'ra murakkabroq bo'lib, miyaning oldingi tajriba, kutishlar va kontekstga asoslanib ma'no yaratishini o'z ichiga oladi. Sezgi tufayli biz dunyoning yagona, yaxlit va mazmunli tasvirini yaratamiz.