ILK O'SPIRINLIK DAVRIDA PSIXIK RIVOJLANISH XUSISIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu akademik maqola ilk o'spirinlik davrida (taxminan 10 yoshdan 14 yoshgacha) kechadigan psixik rivojlanishning xususiyatlarini chuqur tahlil qiladi. Bu bosqich biologik, kognitiv, hissiy va ijtimoiy sohalarda keskin o'zgarishlar bilan tavsiflanadi. Maqolada pubertatning miya rivojlanishiga ta'siri, kognitiv jarayonlarning murakkablashuvi, shaxsiyat va identifikatsiya shakllanishidagi ijtimoiy muhitning o'rni hamda o'spirinlikning psixologik xavf omillari va qo'llab-quvvatlash imkoniyatlari atroflicha ko'rib chiqiladi. Nazariy sintez va adabiyotlar tahlili asosida, ushbu davrni tushunish o'spirinlar farovonligini ta'minlash uchun muhim ahamiyatga ega ekanligi ta'kidlanadi.