THE YOUTH AFFAIRS AGENCY’S ROLE IN THE THIRD RENAISSANCE (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekistonning yangi tarixida Uchinchi Uyg‘onish davri kontseptsiyasi xalqni ijtimoiy, iqtisodiy va ma’naviy taraqqiyot sari yetaklashning ulkan g‘oyasi sifatida yuqori turadi. Bu harakatda g‘ayratli va g‘ayratli yurt yoshlari o‘zgarishlarning bebaho manbasi va asosiy sub’ekti hisoblanadi. Yoshlar masalalari agentligi yoshlar siyosatining asosiy instituti sifatida o‘z zimmasiga o‘sib kelayotgan yosh avlodni jamiyat va davlat qurilishiga konstruktiv jalb etish sari birlashtirish, rag‘batlantirish, qo‘llab-quvvatlash va yo‘naltirishdek ko‘p qirrali missiyani o‘z zimmasiga oladi. Uchinchi Uyg'onish davridagi roli tasodifiy ham, yuzaki ham emas; u markaziy, strategik va mustahkamdir.